Ons verhaal

Vanaf de start bijna 9 jaar geleden tot 2 vestigingen en 60 developers nu, hebben we een hoop meegemaakt. Omdat we het belangrijk vinden dat we elkaar goed leren kennen voor we gaan samenwerken, vertellen wij alvast ons verhaal.

Hoe het allemaal begon

Kickstart aan de keukentafel

Mei 2008. Chris verlaat zijn vorige bedrijf en besluit volledig opnieuw te beginnen. Een sprong in het diepe, zonder zekerheden. Kort na deze beslissing sluiten vrienden Roland en Stefan ook aan. Het eerste team is compleet!?

Daar zaten we dan. Tijdens een pizza- en bieravond in Chris z'n appartement in Rotterdam bespraken we hoe we dingen anders wilden aanpakken. We besloten een aantal belangrijke zaken: laten we dingen doen die we echt leuk vinden, laten we het doen met mensen die we leuk vinden en laten we mensen vinden die hetzelfde enthousiasme delen.

Laten we klanten vinden die het ook leuk vinden om met ons te werken en die technologie en design net zo waarderen als wij. Laten we focussen op dingen die we goed kunnen en laten we het vooral op onze manier doen. "Let's do it right!"
Lees verder

Bas en Sander aangenomen

Belangrijkste klanten: TVM, GGD, PZH, Nintendo, AGV movares

Roland en Stefan eerste medewerkers Label A

Kantoor Schiehavenkade 190 geopend

Label A opgericht

Hoe het allemaal erger werd

Voordat het beter werd

Begin 2009 hadden we het zwaar. Heel zwaar. Ieder dubbeltje omdraaien, cashflow managen en ondertussen doorgroeien. Toch konden we mooie klanten aantrekken, klanten die we nu nóg met plezier bedienen. En ons team groeide met jongens en meiden die hier nog steeds rondlopen.

Lees verder

Eerste Barcelona trip

Kamp & Jordi aangenomen

Mo en Philip aangenomen

10de team member!

Ga terug naar 2008
Leren leren leren

De geboorte van Bynder en wijze lessen

In 2010 leerden we een waardevolle les: niet samenwerken met bedrijven waar we geen klik mee hebben. Voor een grote naam werkten we aan een flinke klus met veel risico. Op locatie, en met weinig waardering voor wat we deden. Het moraal zonk tot een dieptepunt en onze jongens hadden het zwaar. Na het eerste project bedankten we voor een vervolg en besloten we nooit meer detacheringklussen te doen - hoe lucratief en aantrekkelijk ook. We hadden nu in de praktijk geleerd hoe belangrijk het is om plezier in ons werk te hebben.

Dit jaar bedachten we trouwens een goede online oplossing voor al het gedoe rond foto's en bestanden beheren, en we noemden het "Bynder"...

Lees verder

20ste team member!

Mitchell, Dirk en Wesley aangenomen

Verhuisd naar Schiehavenkade 150. 400m2 en beter uitzicht

Belangrijkste klanten: Bridgevest, ING, InHolland, Serramedia, Qoets

Ga terug naar 2009
Een prachtig jaar

Nieuwe vriendschappen in Amsterdam

In de zomer van 2011 namen we enorme risico's maar het bleken de beste beslissingen ooit. We kregen er 3 nieuwe partners bij (Bram, Robbert en Willem) met als hoofddoel: ons kantoor in Amsterdam optuigen. We waren er toch al de helft van de tijd voor klanten, dus we konden er net zo goed een kantoor openen. Robbert ging de kar trekken bij Bynder, Bram en Willem pakten projecten op.

Lees verder

Kantoor in Rotterdam uitgebreid

Kantoor in Amsterdam geopend

Willem, Bram en Robbert aangenomen

25ste team member

Ga terug naar 2010
International Digital Awards in Berlijn

AkzoNobel en Berlijn in de pocket, maar geen cent te makken

Het jaar begon met de winst van een pitch waar we keihard voor geknokt hadden: AkzoNobel! Toen we met dat project OOK nog eens de international digital awards in Berlijn wonnen, waren we natuurlijk helemaal over the moon. Wat een confidence boost! Een ander topproject om aan te werken was PortalTalk, een online tool om zakelijke security settings te managen. Maar helaas, PortalTalk ging failliet en de openstaande facturen lieten een flinke deuk achter in onze cashflow. Een dure les voor ons snelgroeiende bedrijfje. Gelukkig kon ons jaarlijkse Barcelona-tripje er nog wel vanaf (met ongeveer 30 man). Laten we zeggen dat het weer een dolle boel was. Omdat we inmiddels waren verdubbeld in aantal, verhuisden we het kantoor in Rotterdam naar de achtste verdieping van de Schiecentrale, waar we nog steeds elke dag genieten van het panorama-uitzicht over de havens en de stad.

Lees verder

European Digital Award gewonnen voor AkzoNobels Amagazine

Barcelona trip IV!!

FD Gazellen Award gewonnen voor snelst groeiende bedrijf

30ste team member!

Kantoor in Rotterdam verhuist naar Schiehavenkade 280

Ga terug naar 2011
A rollercoaster year

Mijlpalen, de grens over en afscheid nemen

Nog zo’n rollercoaster jaar. Ten eerste het AWESOME vijfjarig jubileumfeestje – we worden nog steeds blij van de herinneringen! Daarnaast kwam de Bynder sales goed van de grond over de hele wereld en ging ons team ook internationaal groeien. Tot slot nog een nieuwe grote naam op onze klantenlijst: Vattenfall/Nuon.

Na twee grootse en inspirerende jaren van briljant werk en het opzetten van het kantoor in Amsterdam, moesten we helaas afscheid nemen van Willem. Hij verliet de toko na de zomer, maar er kwamen ook een hoop nieuwe talentjes bij. Zoveel zelfs, dat we het kantoor in Amsterdam moesten verhuizen naar een veel groter en iconisch gebouw, liefkozend ‘The Max’ genoemd. Naast nieuwe klant Nuon, mochten we ook nog KLM, Nutricia en AkzoNobel verwelkomen.

Lees verder

Barcelona trip V!

Kantoor in Amsterdam verhuist naar Max Euweplein 46

Label A hits The Big Fifty: 50 medewerkers

40ste collega bij Label A!

Deloitte Fast50 award (snelst groeiende bedrijven in de Benelux)

Officiële Bizinline launch

5-jarig bestaan van Label A

Bynder klanten in 9 verschillende landen

Officiële Birdy launch

Ga terug naar 2012
The show will go on

Het gaat gewoon door!

In 2014 is de groei van Label A misschien het best merkbaar geweest. Het lijkt nog maar gisteren dat Bynder een kleine startup was in de kelder op de Amsterdamse Overtoom, maar het breidde dit jaar onder andere uit aan de andere kant van de oceaan. Met een overname van LumaCloud vestigde Bynder zich nog voor de zomer in Boston, USA. Een groot avontuur waar we met het hele bedrijf naar hebben uitgekeken! Een paar maanden later was Londen aan de beurt.

Terwijl de blauwe Byndies in een achtbaan van groei stapten en een hoop Label A'ers zelfs doorstroomden naar Bynder, hielden we ons bij Label A alles behalve stil. Om de focus erin te houden is Oscar bij het team gekomen in Rotterdam. Terwijl Chris zich wat meer ging buigen over de groei van Bynder, houdt Oscar zich bezig met het scherp houden van de designers en developers in Rotterdam. Daarnaast ging 't gewoon lekker door! We verwelkomden nieuwe klanten als Taxi Electric, Lairesse en REFQ en werden bovendien preferred supplier van Coca-Cola Enterprises. En we namen wederom de 50ste medewerker aan!

Lees verder

Epic Christmas party

100 medewerkers Bynder, 55e collega Label A

FD Gazelle Award 2014

Hackathon Pied Piper gesponsord door Philips

6e editie van Dev Day

Deloitte Fast50 award (snelst groeiende bedrijven in de Benelux)

Bynder opent kantoor in Londen

Label A wordt preferred supplier van Coca-Cola Enterprises

Laatste plek met Footy voetbaltoernooi

Oscar aangenomen

Nieuwe klanten: Taxi Electric, Lairesse, REFQ

Bynder maakt de grote stap naar USA en opent een kantoor in Boston

Label A neemt (opnieuw) 50e werknemer aan

Ga terug naar 2013
Turbulent, positief en negatief

Full focus en nieuwe energie

Net als ieder jaar is ook 2015 weer een turbulent jaar; meestal positief, maar soms ook negatief. Zo moesten we afscheid nemen van Wesley, iemand die al jaren een vaste kracht in het team was en de enorme groei van Rotterdam naar Amsterdam en verder van dichtbij heeft meegemaakt. Aan het begin van dit jaar jaagde hij zijn droom achterna en moesten we helaas zonder hem verder. Daar tegenover stond wel de komst van wederom nieuwe groene talenten die samen met de basis in Rotterdam en Amsterdam zorgden voor meer focus op de dingen die we doen.

En dat lukte! Met veel nieuwe energie gingen we aan de slag voor nieuwe klanten, zoals EV-Box, Aedes en Veilig Verkeer Nederland, werkten we opnieuw samen met eerdere relaties en bouwden we samen met entrepreneurs aan nieuwe ondernemingen.

Lees verder

De epische clash tussen design en front-end om samen kwaliteit te verbeteren!

Aedes als klant binnengehaald

High Growth Award gewonnen: Best instinct for growth

60e collega bij Label A

Dutch Tech Fab50: Label A één van de 50 coolste tech bedrijven van Nederland

Lucky Number 7: Van groentjes naar groener bij 7-jarig jubileum

Tweede editie van Small Hall Festival

Eerste landelijke beacons test met Subway en Coca-Cola

Tweede Sport1 Golf Tour gepresenteerd door Birdy

7e editie van Dev Day

Apple Watch binnen om eerste apps voor wearables te testen

'The User Is Drunk' test dronken onze website en geeft zijn goedkeuring

EV-Box en Veilig Verkeer Nederland als nieuwe klanten, relatie verlengd met AkzoNobel

Ga terug naar 2014
En een hoop nieuwe dingen

Bigger faster stronger

In januari verhuizen we met Label A Amsterdam naar een nieuwe eigen verdieping. Niet ver (slechts 1 trapje naar beneden), maar hierdoor hebben we weer een ruimte helemaal voor onszelf, terwijl we daarvoor met ons kindje Bynder de verdieping deelden. Supergezellig, maar we worden beiden simpelweg te groot. In Rotterdam blijven we op dezelfde plek maar verhuist Bynder naar een nieuw kantoor op Blaak. Genoeg ruimte om de komende jaren verder te groeien. Label A is nog steeds een platte organisatie, maar de groei leidt wel tot het ontstaan van een paar prachtige nieuwe rollen! Het team is versterkt met onze eigen financiële man, audiovisual creative en online marketing lady. Gesproken over ladies, 'Women in Tech' is dit jaar één van onze belangrijke thema’s. Onze collega Mar heeft het belang van diversiteit in de IT benadrukt d.m.v. interne presentaties, een interview met Boris (CEO van The Next Web) en een Tech Summer Camp voor vrouwen. Geslaagd in onze ogen! We sloten dit jaar af met een trip naar Barcelona die LIT was🔥 Oh, en Emre was NIET dronken.

Op zakelijk gebied hebben we een aantal hele vette klanten binnengehaald waaronder Greenwheels, Apollo en Porsche. Daarnaast is Thermae 2000 dit jaar live gegaan: onze eerste grote e-commerce website.


Lees verder

Barcelona 2016 was LIT🔥

Start van ons tweede thema: #health

Label A 5 jaar in Amsterdam (en dat werd gevierd!)

Women in Tech Summer Camp

Label A 8 jaar geworden!🎉

Officieel ons eigen videoteam met Raoel aan het hoofd

Drone gecrasht. Work hard, played a little too hard!

Amsterdam verhuist en krijgt zijn eigen verdieping

Room to breathe: Bynder Rotterdam krijgt een eigen plek

Ga terug naar 2015
Focus, focus, focus

Lange relaties en voornamelijk pieken

Met het binnenhalen van Porsche is een jongensdroom van Bram en Oscar uitgekomen en de eerste paar maanden staan dan ook in het teken van Project Porsche. Het jaar begint extra goed met eindelijk een nieuwe website EN een nieuwe huisstijl. Ook hebben we met de komst van Freya officieel een HR-afdeling (we lijken we een echt bedrijf!). We zijn meer gefocust dan ooit. Met elkaar schrijven we het nieuwe strategische plan van Label A, dat gericht is op lange, betekenisvolle relaties. Met klanten, maar ook met elkaar. Ondertussen liegen de cijfers er niet om: de lijn blijft maar stijgen. Een pijnpuntje dit jaar is dat we meer werk dan mensen hebben. Vandaar: eindelijk een WerkenBijLabelA pagina gebouwd! Dit jaar hebben we zowel onze jongste stagiair (15) als onze oudste stagiair ooit aangenomen (52). We hebben een wijze les geleerd: age is just a number! 

Lees verder

Onze eerste opdracht van een "milli"!

Grow-bee gaat live!

Peter (52) aangenomen als stagiair

Twee SpinAwards gewonnen voor de GreenWheels app

Aedes Online-Magazine gaat live!

EINDELIJK een nieuwe website😎

Ga terug naar 2016